Wellbeing Temasının İzinde Farklı Banyo Stilleri

Günümüz dünyasında bireysellik her zamankinden daha ön planda. Çünkü eğer siz olmazsanız, çevrenizde var olmaz… Bu nedenle vücudunuza iyi bakmalısınız. Kişisel bakımın mabeti olan banyolarda farklı bir şeyler denemek istiyorsanız, Wellbeing temasının izinde farklı banyo stilleri bu yazımızda!

Günün yorgunluğunu ve stresini attığınız banyonuzun tam olarak istediğiniz gibi olması için bazı değişiklikler yapmaya karar verdiyseniz, doğru yerdesiniz. Artık günümüz dünyasında trend olan size iyi gelen, bedeni ve ruhu sakinleştiren, zihne berraklık kazandıran detaylar. Tüm bu detayları içinde barından Wellbeing teması, banyolarda nasıl stiller öneriyor gelin birlikte bakalım.

Ekolojik & Vejetaryen

Banyo stilleri - Doğal ekolojik
Yaşam alanlarında doğallığı tercih edenler için doğal malzemeler her zaman ön plandadır.

Doğaya, çevreye ve tüm varlıklara saygılı bir yaşam tarzını benimseyenler için doğal ortam oldukça değerlidir. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra el emeği ve zanaat tasarımlar ön plandadır. Bu nedenle banyonun da ahşap gibi doğal malzemelerin merkezde olduğu doğallıkta olması tercih edilir. Doğal liflerle örülmüş jüt halı, lavabo ünitesini tasarımlarında geri dönüştürülmüş malzemeler, depolama alanı olarak sepet, emaye çanaklar gibi parçalar bu stilin parçaları arasında yer alır. Ek olarak çeşit çeşit bitkiler de doğal bir ortamın olmazsa olmazıdır.

Retro & Romantik

Banyo stilleri - retro
Geçmişin ruhunu günümüz modern dünyasıyla buluşturan tasarımlar.

Eskiye özlem birçok insanın doğasında var olan bir olgudur. 1970’ler veya 1980’lerin modasını günümüze uyarlayarak banyolarınızda kullanabilirsiniz. Retro ve birazda romantik bir hava eminiz ki duygusal kişilere oldukça iyi gelecektir. Ayaklı eski tip bir lavabo, bakır veya benzer renklerde bir duş teknesi, bir kilim, sıcak tonlarda duvarlar veya renkli duvar kağıtları… Ek olarak duvarda eskimiş bir ayna ve özel ahşap raflar ile bu ortamı daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

Modern & Fonksiyonel

Banyo stilleri - modern
Ferah bir ortam oluşturmak için banyonuzda gereksiz olan tüm parçaları çıkarın.

Ferah, sade, yalın ve bir o kadar modern… Günümüz dünyasında belki de en sevilen trendler bunlar olabilir. Bu nedenle banyonuzda çamaşır makinesi, kirli sepeti ve diğer tüm kozmetik ürünlerini dışarı almanız gerekiyor. Daha ferah bir ortam için banyonun arınma mabedine dönüşmesi oldukça önemli. Mermer dokuları, beyaz taşlar, taş temaları, epoksi ve olabildiğince az dolap bu banyonun ana odağında olmalı… Bu nedenle ne kadar az, o kadar iyi felsefesini uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Zen & Minimalist

Banyo stilleri - Zen minimalist
Küçük alanlarda daha ferah bir ortam oluşturmak için minimal parçalar kullanmak gerekir.

Çok geniş bir alana sahip değilseniz, alanı verimli kullanmak oldukça değerlidir. Bu nedenle ne az, ne de çok, tam olması gerektiği kadar felsefesinden yola çıkmanız gerekir. Mükemmel bir denge yakalamak adına alanın tüm basamaklarını doğru kullanmalısınız. Fazla eşyalardan arındırdığınız banyonuzda raf üniteleri yerine içi çok bölmeli dolapları tercih edebilirsiniz. Ferah ve görsel olarak hoş bir duş kabini, hemen yanında bir klozet, sade bir ayna yeterli olacaktır. Renk tonlarında ise beyaz, gri ve siyah tonlarını tercih edebilirsiniz. Beyaz tonları alanı olduğundan daha büyük ve ferah göstermenize yardımcı olacaktır.

Fütürist & Özgür

Şık dekore edilmiş bir alan
Banyo stilleri arasında en özgür düşünceler, fütürist tasarımlarda ortaya çıkmaktadır.

Gelecekten ilham alan ama günümüzden de kopmayan bir anlayış herkese iyi gelir. Bu nedenle banyo dekorasyonu yaparken fikirlerinizi söylemekten ve uygulamaktan çekinmeyin. Ne de olsa bu alan tamamen size ait… Geniş bir giriş alanı veya pencere, modern ve farklı tasarımlar, pürüzsüz yüzeyler, geometrik şekiller ve çok daha fazlasını bu alanda kullanabilirsiniz. Bu tasarımları bambu lifler, bitkiler ve farklı sepet tasarımları ile desteklemeniz de oldukça hoş bir görüntü oluşturacaktır.